Новини
Офіційно

На Хмельниччину завітали американці під керівництвом автора книги «Після Путіна»

Напередодні, 26 січня, на Хмельниччині побували старші радники Конгресу Сполучених Штатів Америки та іноземні експерти. Очолив делегацію президент Американської ради зовнішньої політики, впливовий республіканський стратег Герман Пірчнер, автор книги «Після Путіна» (2018).

Зустрічав гостей перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. А координатором візиту в область став начальник служби пожежної безпеки Західного територіального відділу пожежної безпеки Збройних Сил України підполковник Вадим Дурдас.

У складі делегації були присутні:

  • Микола Грицковян – директор Вашингтонського офісу Центру американсько- українських відносин;
  • Софія Хейс – помічник із законодавчих питань національної безпеки Офісу сенатора Джинни Шахін;
  • Калнен Енні Свінген – директор із зовнішніх зв’язків Американської ради зовнішньої політики;
  • Джастін Уіметт – Віце-президент з урядових зв’зків Мережі Кокусів (група Конгресу) штатів з питань свободи;
  • Джозеф Бігун – старший політичний аналітик Комітету у закордонних справах Сенату США, помічник члена Комітету Джеймса Е. Ріша;
  • Сезар Ібарра – директор з питань політики Кокусу свободи Палати представників Конгресу США;
  • Ханна Арві – старший радник з питань політики Офісу конгресмена Чіпа Роя.

Вітаючи гостей, Сергій Тюрін подякував від себе особисто та від усієї громади Хмельниччини усьому американському народу за підтримку та безпрецедентну допомогу у захисті України.

Кожен житель нашої області усвідомлює та надзвичайно високо цінує дружнє плече Сполучених Штатів Америки, бачить приклад високого служіння ідеалам справедливості та свободи. Ми як ніхто відчули, що США єдина наддержава, яка є гарантом стабільності та безпеки для всього сучасного світу. Щиро дякую кожному з вас за візит до нашого краю. Для нас це дуже почесно і є великою підтримкою у найважчий час в житті нашої Батьківщини, – сказав він.

Посадовець нагадав, що 20 лютого буде 10 років, як росія здійснила міжнародний злочин, зневажила принципи міжнародного права та європейського устрою, спричинила найбільшу з часів Другої світової війни кризу в Європі – грубо порушила територіальну цілісність та суверенітет України та окупувала Крим. За його словами, всі ці 10 років максимум зусиль та наявних фінансових ресурсів спрямовуються на допомогу Збройним Силам України. Зокрема, регулярно передаються автомобілі, технічні засоби та необхідна продукція для військових на передову. Волонтери переобладнують автомобілі в спеціалізовані: мобільні СТО, банно-пральні комплекси, командно-штабні авто, стоматологічні кабінети на колесах. Також, щоб захистити мешканців області та інфраструктуру від атак «шахедами» та російськими ракетами, систематично йде підсилення протиповітряної оборони та мобільних вогневих груп.

Поряд з цим, додав він, з початком повномасштабного вторгнення наш край став гуманітраним хабом – більше 80 тисяч українців знайшли прихисток в громадах Хмельниччини і понад 60 підприємств перемістили свої виробничі потужності, в рамках державної програми релокації. Піклується область і про поранених захисників, ветеранів війни, сім’ї загиблих. Формується єдина система надання реабілітаційної допомоги, збирається та постачається в прифронтові регіони України сотні тисяч тонн гуманітарної допомоги. Хмельниччина має і потужний волонтерський рух. Наша громадськість за цей непростий час перетворилась на динамічну, високо організовану, відповідальну спільноту. Триває активна робота над облаштуванням укриттів, щоб зробити освітній процес максимально безпечним. Наразі їх обладнано 1000, майже 100% шкіл діють в очному режимі.

Ми багато працюємо, і нам потрібна допомога. Потрібна сучасна зброя, фінансова допомога, посилення санкцій проти росії. Потрібна співпраця у різних галузях. Одна країна може виграти битву, війну можливо виграти у співдружності з цивілізованим світом. Ми маємо врятувати мільйони українських життів. Тому ваша допомога є безцінною для кожного українця і життєво важливою, – наголосив перший заступник начальника ОВА.

Варто відмітити, що візит мав ознайомчий характер, та принагідно учасники зустрічі обговорили питання щодо поточної ситуації у Хмельницькій області та можливостей налагодження співпраці. Зокрема, представники американської делегації цікавилися питаннями щодо залучення інвестицій в область, реалізацією проектів щодо підтримки регіону та її мешканців. В ході спілкування сторони діалогу висловили сподівання на подальшу підтримку та активну співпрацю, що дасть можливість захистити світ від російського терору.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook