Новини
Здоров’я

Кількість хворих на грип, ГРВІ та COVID-19 на Хмельниччині різко збільшується

Упродовж минулого тижня захворювання виявили у понад семи тисяч мешканців Хмельниччини. Вакцинуватися, приймати вітамін Д та уникати місць масового скупчення людей – такі рекомендації дають сімейні лікарі пацієнтам для профілактики грипу, ГРВІ та COVID-19.

До 20 пацієнтів на день нині звертаються на прийом до сімейної лікарки Ірини Каплун. Переважна більшість з них – із симптомами ГРВІ, грипу та ковід-19.

Найчастіше до нас звертаються пацієнти із раптовим підняттям температури – від 38 до 39 градусів, з головним болем, ломотою в тілі, з першінням у горлі та з сухим кашлем, – розповідає сімейна лікарка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №3 КП “ЦПМСД №2” Хмельницької міської ради Ірина Каплун.

Упродовж минулого тижня захворювання на ГРВІ, грип та ковід-19 виявили у понад семи тисяч краян. Про це на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар області Микола Габрикевич.

Тож, аби статистика не росла, підтримка імунітету вкрай необхідна. Вакцинація – найкращий метод профілактики, переконують лікарі. Також не можна забувати про прийом вітамінів.

Ірина Каплун рекомендує вакцинуватися восени для вироблення імунітету. Вакцину потрібно купувати самостійно. Вакцинують в амбулаторіях за направленням лікаря. Також медикиня рекомендує вживати вітамін Д у профілактичній дозі з приходом осінньо-зимового періоду. Для дорослих – це 2000 МО на добу, каже Ірина Каплун.

Крім того, лікарі радять уникати місць масового скупчення людей, частіше мити руки, не переохолоджуватись та дотримуватись збалансованого харчування. А ось що точно не рекомендують фахівці – так це вживати противірусні препарати. Їх можуть прописати лікарі лише у випадку фіксації грипу штаму А чи В у перші 48 годин хвороби. Тому вчасне звернення до медзакладу прискорить одужання та знизить ймовірність ускладнень, каже Ірина Каплун.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook