Новини
Екологія

Ведмідь Балу з Хмельницького не заліг у зимову сплячку на новому місці

Пригоди бурого ведмедя Балу, якого восени під натиском екоактивістів перевезли з міського парку імені Чекмана у Хмельницькому в реабілітаційний центр “Синевир” на Закарпаття, не заліг у зимову сплячку.

До зміни місця проживання протягом шести років Балу мешкав у тісній клітці хмельницького зоокуточка, де й народився. Хижак адаптується до нових умов і більшого простору у карантинному вольєрі.

Розміри вольєра 60 на 40 метрів. Трохи згодом запустимо до нього ще другого ведмедя і подивимось на його реакцію. Балу спокійний та гарний ведмідь. У нас іноді такі буйні бувають, а з цим проблем взагалі немає, — розповідає начальник реабілітаційного центру “Синевир” Ярослав Бундзяк, пише Суспільне.

Двоє його сусідів по клітці, з якими контактував Балу, вже залягли у сплячку. Хмельницький хижак спати поки не хоче.

Коли морози були, ми думали що він заляже в сплячку. Але він на два дні десь заліг, а потім знову прокинувся. Для нього це ще нова територія і йому потрібен ще час, щоб звикнути до цього всього, щоб він відчув, що це його рідне, — пояснив чоловік.

Якщо Балу цією зимою не засне — це не вплине на його здоров’я, каже Ярослав Бундзяк.

У нас були ведмеді, які не спали по два-три роки, а потім добряче засинали. Балу просто потрібно більше місця, щоб він мав змогу самостійно обрати собі місце для сну, — додав начальник реабілітаційного центру “Синевир” Ярослав Бундзяк.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook