Новини
Події

Ведмедя Балу забрали з парку у Хмельницькому

Довгоочікувана подія – звільнення бурого ведмедя Балу, який шість років мешкав у парку ім. Чекмана у Хмельницькому в досить тісному, як для такої тварини вольєрі, відбулася сьогодні, 27 листопада. Надалі ведмідь мешкатиме у Національному природному парку “Синевир” на Буковині.

Нагадаємо, “процедура звільнення” ведмедя стартувала після того, як у соцмережах хмельничани почали вимагати перевезти Балу із затісного для нього вольєра у більш пристосовані для його проживання умови.

На початку жовтня на сайті Хмельницької міської ради опублікували проєкт рішення про надання дозволу комунальному підприємству «Парки і сквери міста Хмельницького» на безоплатну передачу з комунальної в державну власність бурого ведмедя Балу до Національного природнього парку «Синевир». На початку листопада це рішення депутати підтримали на сесії міської ради. Проте, певний час ведмідь ще залишався у парку, оскільки, за словами Хмельницького міського голови, очікували на думку зоологів, щоб визначитись, чи передавати ведмедя Балу зараз, у листопаді, чи все ж таки чекати вже його пробудження після сплячки, щоб не нашкодити тварині.

Очевидно, зоологи “дали добро”, і сьогодні ведмедя Балу перевозять у “Синевир”. Для безпечного транспортування тварині вкололи снодійне, повідомляє Суспільне Хмельницький. Перевозять хижака у невеликій загратованій клітці, схожій на ту, в якій свого часу опинилися у Хмельницькому ведмедиця Аліса, з якої, власне, і почалася “ведмежа епопея” у парку ім. Чекмана.

Як готували Балу до транспортування, дивіться у відео сайту “Є”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook