Новини
Суспільство

На Кам’янеччині затримали браконьєра із червонокнижною рибою на понад 4 млн гривень

На Хмельниччині викрили браконьєра, який на території Національного природного парку «Подільські Товтри» виловив більше сотні червонокнижних рибин.

У чоловіка вилучили понад сім сотень рибин, серед яких 117 червонокнижних вирезубів. Оскільки такса за одного вирезуба є досить високою, загальна сума збитку, завданого навколишньому середовищу, сягатиме кількох мільйонів гривень.

Подія сталась вчора ввечері на річці Дністер. Працівники рибоохоронного патруля виявили місцевого жителя, який ловив рибу за допомогою сіток. Незаконну діяльність він здійснював у межах Національного природного парку «Подільські Товтри».

Слідчо-оперативна група Кам’янець-Подільського райуправління поліції задокументувала протиправну діяльність чоловіка. У нього вилучили металевий човен, 7 сіток, а також 733 рибини, серед яких 117 причорноморських вирезуби, які занесені до Червоної книги України.

За попередніми підрахунками, збитки, завдані навколишньому середовищу, сягають 4 млн грн. Остаточну суму визначать профільні спеціалісти.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. За скоєне браконьєру загрожує до трьох років обмеження волі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook