Новини
Здоров’я

У кількох громадах Хмельниччини ввели карантин в навчальних закладах

Для школярів кількох громад на Хмельниччині ввели дистанційну форму навчання у зв’язку із різким підвищенням показників захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед школярів та педагогічних працівників. Зокрема, нині карантин запроваджено у Нетішині, на Славутчині, Ізяславщині та Старокостянтинівщині.

Першими перейшли на дистанційну форму навчання освітні заклади Нетішина. Карантин, що розпочався тиждень тому з профілактичною метою, наразі продовжили до 2 лютого (включно).

Відсьогодні відповідно до рішення міської ради, карантин запровадили у Славутській громаді. Це стосується закладів загальної середньої освіти, позашкільної освіти, Дитячо-юнацької спртивної школи міста Славути та закладів культури.

Схожі рішення прийняли й на засіданнях виконавчого комітету Старокостянтинівської та Ізяславської міських рад.

Через збільшення кількості хворих учнів та педагогічного персоналу в дошкільних закладах та в закладах загальної середньої освіти, з метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня ухвалено рішення призупинити очну форму навчання у закладах освіти та в освітніх закладах в галузі культури громади з 30 січня по 9 лютого 2024 року. На цей час освітній процес організувати з використанням інформаційних технологій, – повідомили в пресцентрі Старокостянтинівської міськради.

З 30 січня також на карантин пішли заклади загальної та позашкільної освіти Ізяславщини.

Така форма навчання триватиме до покращення епідеміологічної ситуації. Окрім того, заклади дошкільної освіти громади працюватимуть у посиленому протиепідемічному режимі (проводитимуться ними дезінфекційні заходи та суворе дотримання санітарно-гігієнічного, дезінфекційного режиму). Також буде обмежено проведення культурно-масових заходів у КЗ «Центр надання культурних послуг» Ізяславської міської ради, – йдеться в повідомленні.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook