Новини
Освіта

У школах Хмельницької громади 102 класи перебувають на карантині

Коронавірус наразі підтверджено у понад сотні школярів. Також хворіють педагоги. Проте повністю переводити на дистанційне навчання школи громади підстав немає, оскільки показники вакцинації у педагогічних колективах досить високі.  

Через кілька днів після зимових канікул у хмельницькому ліцеї №17 почали хворіти учні 5-11 класів. За словами директора навчального закладу Вадима Пірога, коронавірус підтверджено у 15 дітей. 13 класів станом на 25 січня перебували на ізоляції. У початковій школі немає жодного підтвердженого випадку.

Колектив закладу повністю вакцинований. Разом з тим на лікарняних перебувають майже третина вчителів старшої школи.

У дистанційному форматі педагоги закладу працюють вже третій рік. Зараз – за змішаною формою навчання. До прикладу, перший урок вчитель може проводити у класі, всі решта – у режимі онлайн.

У Хмельницькій громаді коронавірус виявили майже у пів сотні педагогів. Кількість хворих учнів зростає щодня. На карантині – 102 класи громади. Найбільше – у школах в центральному та Південно-Західному мікрорайонах Хмельницького.  

Понад 125 дітей зараз хворіють. І маємо тенденцію до збільшення захворюваності серед працівників закладів освіти. Маємо по одному класу самоізоляції – у мікрорайонах Гречани, Ракове та Озерна. У сільських школах, які до нас були приєднані в 2021 році, маємо хворих учнів, але не маємо класів на самоізоляції, тому що ці діти захворіли ще під час канікул, – розповіла в.о. директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

У разі збільшення кількості хворих, рішення про карантин у закладах Хмельницької громади має ухвалити міська комісія ТЕб і НС.

Підстав, щоб усі заклади перевести на дистанційний формат, ми не маємо, тому що постанова Кабінету Міністрів України говорить про те, що навіть у «червоній» зоні карантинних обмежень заклади працюють в очному форматі за наявності 100% вакцинованих працівників шкіл в кожному закладі. Ми з вакцинацією маємо високі показники, у нас усі працівники закладів освіти вакциновані. Ті, які були не вакциновані, відповідно, відсторонені, – пояснила Ольга Кшановська.  

Нагадаємо, наразі на дистанційне навчання повністю перейшли школи Нетішина, Славути, Волочиська та Кам’янця-Подільського. Таке рішення ухвалили на місцевому рівні.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook