Новини
Здоров’я

На Хмельниччині зафіксували перевищення епідемічного порогу на понад 36%

На Хмельниччині зафіксовано перевищення епідпорогу. Найбільше пацієнтів, котрі зверталися до лікарів з грипом, ГРВІ та COVID-19, – у віковій категорії від 5 до 17 років. Вони становлять третину від загальної кількості зареєстрованих випадків. Ще одна третина – хворі працездатного віку від 30 до 64 років.

Про це поінформував генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич.

У порівнянні з попереднім тижнем, кількість нових випадків зросла на дві третини. Відтак, епідемічний поріг в краї перевищено на понад 36 %. На 4-му тижні 2024 року, з 22 до 28 січня, у Хмельницькій області зафіксовано 10604 випадки захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19.

Щодо територіальної приналежності, то різке загострення епідситуації минулого тижня фахівці Хмельницького ОЦКПХ фіксували у північній частині області – Нетішині, Славуті, Шепетівці та Ізяславі. Нагадаємо, у цих регіонах заклади освіти перейшли на дистанційну форму навчання.

До слова, за потреби, керівники ОТГ мають право вживати застережних заходів, керуючись наказом МОЗ України від 17.05.2019 року № 1126 «Про затвердження Порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ» та Комплексним планом заходів щодо боротьби та профілактики грипу, ГРВІ та COVID-19 у Хмельницькій області на епідсезон 2023-2024 р.р.

Щоб зменшити вірогідність занедужати на грип, ГРВІ та COVID-19 головний держаний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич рекомендує дотримуватись протиепідемічних заходів: уникати місць масового перебування людей, за потреби – одягати маски, ретельно мити та дезинфікувати руки, вакцинуватися. А якщо захворіли – залишатися вдома, повідомити про захворювання свого сімейного лікаря й дотримуватися усіх його рекомендацій.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook