Новини
Кримінал

На Хмельниччині викрили міжрегіональну групу шахраїв, які дурили українців

Вісім фігурантів, які входили до злочинної групи та ошукували мешканців різних областей України отримали підозри за 23 фактами злочинної діяльності. Їх викрили правоохоронці Хмельниччини.

Заходи проводились оперативниками та слідчими Хмельниччини за підтримки УСБУ, департаменту кіберполіції та допомоги колег-поліцейських з Івано-Франківської області та Києва, оскільки саме в цих трьох регіонах працювали злочинці.

З 2022 року злочинна група публікувала оголошення на популярних інтернет-платформах, пропонуючи послуги пригону та продажу з-за кордону сільськогосподарської техніки, автівок та комплектуючих, знаходили довірливих клієнтів і ошукували їх. Вони навіть укладали фіктивні договори купівлі, згідно з якими клієнти перераховували чималі суми коштів на рахунки фіктивних фірм, повідомили в поліції.

Загалом поліцейські задокументували 23 факти злочинної діяльності зловмисників на суму понад 1 млн грн.

Під час обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, банківські картки, накопичувачі інформації, сім карти, печатки фіктивних підприємств, блокноти, документи тощо.

Восьми фігурантам слідчі оголосили підозри у вчиненні шахрайських дій за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), шістьом з них суд уже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідчі дії тривають.

Правоохоронці працюють над встановленням усіх фактів злочинної діяльності фігурантів.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook