Новини
Політика

Очільником ДПС У Хмельницькій області призначили брата фігуранта справи про вбивство начальника відділу ГУБОЗ

На початку року на Хмельниччині відбулись кадрові зміни. Ірину Зленко, яка з лютого 2022 року очолювала Головне управління ДПС у Хмельницькій області, було несправедливо (на думку трудового колективу) усунено з посади. Ймовірно, її замінить брат скандального Сергія Біди, який знаходиться у міжнародному розшуку за вбивство.

Сама Зленко та працівники установи з таким рішенням не згодні. Кілька днів тому на зборах колективу були зібрані підписи на підтримку очільниці. З відповідним листом податківці звернулись до Офісу Президента, Мінфіну, Верховної ради та Податкової служби України. У колективному зверненні зазначається, що новий кандидат на місце очільника податкової “не має відповідного досвіду керівництва та фактично ніколи не перебував на керівних посадах, що може свідчити про штучне просування недосвідченої особи на посаду, якій вона явно не відповідає”. Ім’я не було вказано.

Сама ж Ірина Зленко вважає своє відсторонення від посади необґунтованим. Каже, знає свою роботу, тому залишається із колективом.

Стало відомо, що напередодні, 1 лютого, в. о. голови ДПС Тетяна Кірієнко призначила в.о. голови податкової служби Хмельницької області Дмитра Біду, брат якого, Сергій Біда, є колишнім співробітником ДПС Києва і перебуває у міжнародному розшуку за вбивство начальника відділу ГУБОЗ Романа Єрохіна.

Про це пише телеграм-канал «Свободний».

Біда Дмитро Олександрович значиться на сайті Державної податкової служби України старшим оперуповноваженим з ОВС відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ДФС у Хмельницькій області.

Офіційно інформація про призначення Дмитра Біди очільником ДПС у Хмельницької області поки не підтверджена. Тому слідкуємо за оновленнями.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook