Новини
Суспільство

У Хмельницькому відпрацьовані електронні сигарети перетворюють у деталі для БПЛА

У Хмельницькому виготовляють плати ініціації для FPV-дронів. Це пристрої, які кріпляться до “бойових пташок” і забезпечують детонацію боєприпасів. Роблять їх з акумуляторів, які виймають з електронних сигарет.

Дрон просто так сам собою не вибухає від зустрічі. Його щось їніціює. Це плата-мозок, який вирішує, у яких обставинах (відстань, час) здетонує боєприпас на відповідному дроні. І, в першу чергу, це такий пасок безпеки для наших підрозділів, які працюють безпосередньо з такими речима, – розповідає волонтер БФ “Волонтери Поділля” Віталій підгайчук.

Волонтер додає, що такі плати одноразові, то ж потреба у них є постійною. А виготовлення їх з акумуряторів електронних сигарет набагато здешевлює виробництво FPV-дронів. Підлаштовуються вони під різні типи боєприпасів.

“Волонтери Поділля” вже передали на фрон близько тисяці ініціацій-плат, виготовлених з електронних сигарет. Використані одноразки збирають на кількох локаціях, зокрема у штабі “Волонтерів Поділля”, в офісі “Розумне довкілля Хмельницький”, екобусі, центрах управління відходами та у міському Штабі допомоги ВПО, що в кінотеатрі імені Шевченка.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook