Новини
Духовність

Суд на Хмельниччині підтримав релігійну громаду в її праві користуватися приміщенням храму

Відкрите судове засідання по справі за позовом Релігійної організації “Релігійна громада Свято-Воскресенського храму м. Красилів Хмельницького району Хмельницької Єпархії Української Православної церкви (Православної Церкви України)” відбулося сьогодні, 9 лютого, у Красилівському районному суді Хмельницької області. За рішенням суду релігійній громаді не мають чинити перешкод у користування храмом, а відповідач по справі має сплатити на користь позивача судовий збір.

Судячи з оприлюдненого на сайті Красилівської міської ради рішення районного суду, відповідач у судове засідання не з’явився. Проте справу розглянули і без його участі. Як зазначено у документі, у цивільному позові релігійна громада позивалася до Дунця Віталія Валентиновича про усунення перешкод в користуванні приміщенням.

Позов Релігійної організації “Релігійна громада Свято-Воскресенського храму м. Красилів Хмельницького району Хмельницької Єпархії Української Православної церкви (Православної Церкви України)” до Дунця Віталія Валентиновича про усунення перешкод в користуванні приміщенням храму, розташованого за адресою: м. Красилів, вул. Василя Стуса, буд. 12 суд задовольнив. Також відповідала по справі рішенням суду зобов’язано звільнити приміщення.

На користь релігійної організації Дунець Віталій Валентинович має сплатити судовий збір у сумі 1073 грн. 60 коп.

Заочне рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку або переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Під дописом на сторінці Красилівської міської ради користувачі пишуть такі коментарі:

Суддя, що приймав таке рішення, не боїться Божого суду?

Ось ці всі, які поставили там класи та сердечком в обнімку – ви протягом 18 років ходили до нашого Храму, щоб ставити ось це?

Ми ходимо в наш Храм 18 років, а вас там не бачили, для чого вам наш Храм, у вас ж свій- ходіть і моліться туди, а нас не чіпайте.

Він не ваш, а всієї красилівської громади, взагалі кожна людина, любої віри, з любого куточку світу, навіть якщо не має приналежності до нашої громади, має право бути вхожим до храму, якщо в неї є таке бажання, або вона потребує в тому. Взагалі храми не мають бути закриті на замки, для того, щоб коли людині важко і вона має таке бажання прийти в ту чи іншу хвилину в нього, постояти, помолитись, поплакати, порадіти має бути доступ для цього. Якби один храм не був закритий, то можливо мій брат атошник, який загинув біля нього, був би живий, або хоча знали б як це сталось і чому.

від кого ви, прихожани УПЦ мп, на три цепки і колодки ворота на подвір’я храму замкнули?

недавно бачила відео, як всім відома волонтерка із прапором на плечах просила, щоб її впустили до храму помолитись за воїнів, на що отримала відповідь, що із прапором вона не зайде і щоб вона йшла до свого храму і молилась бо раніше вона сюди не ходила… і таких прикладів десятки… жах і сором за такого настоятеля, який замість того щоб відстоювати України переслідує особисті інтереси і підбурює інших до протистоянь в громаді…

В яких очах ви бачите ненависть та прокльонах – ми до вас не маємо жодного відношення, де хочете на якій мові хочете моліться будь ласка, а до нас не лізьте. Це ви до нас ходите, а до вас ні

що значить до вас? Це що, сьогодні красилівчани, які всім колишнім районом збирали і здавали кошти на будівництво цього храму і не лише, ще мають у когось питати дозволу чи можна в церкву цю ходити чи хоча би зайти? Це що ще таке? До вас додому хтось хоче прийти молитися?

храм, це місце, куди може прийти кожен. А на будівництво храму здавали гроші усі, я памʼятаю коли ходили по будинках з зошитом і всі люди давали пожертви на будівництво, тож кожен з нас має повне право заходити в храм, коли в цьому є потреба. Не усі, хто щонеділі бʼється лобом в підлогу в церкві, є насправді віруючою людиною.

Мої батьки, які також давали гроші на будову цієї церкви і хочуть чути молитву українською мовою не мають права зайти на поріг церкви, бо так ви собі там рішили?

Читайте також: Громаду УПЦ МП суд зобов’язав звільнити церкву у Кам’янці-Подільському

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook