Новини
Кримінал

На Кам’янеччині браконьєр завдав збитків державі на суму близько півтора мільйона гривень

На Кам’янеччині водні поліцейські спільно з рибоохоронним патрулем виявили браконьєра на річці Дністер. Чоловік завдав збитків державі на суму близько півтора мільйона гривень.

Подія сталась вчора, 09 лютого, близько 19:00 години у селі Рудківці Новоушицької тергромади. На березі річки Дністер правоохоронці спільно з працівниками Чернівецького рибоохоронного патруля виявили 36-річного жителя сусіднього села, який здійснював незаконний вилов риби за допомогою двох сіток та гумового човна. На момент виявлення зловмисник встиг виловити з річки 316 раків та 170 рибин, загальною вагою 40 кілограм, повідомили в поліції.

Своїми діями браконьєр завдав шкоди державі на суму майже півтора мільйони гривень. Поліцейські вилучили у нього знаряддя лову.

Варто зазначити, що наразі діє сувора заборона на вилов раків, оскільки у них період нересту. Оцінюється один виловлений рак у 3 332 гривні.

За даним фактом дізнавачі Кам’янець-Подільського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України та наразі встановлюють всі обставини події.

За скоєне зловмиснику загрожує до трьох років обмеження волі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook