Новини
Бізнес

У Хмельницькому на ринку подешевшали яйця

Яйця – один з найзатребуваніших продуктів в українців. Тому на хмельницькому ринку біля прилавка з цим продуктом завжди є покупці. На початку зими ціна на яйця дещо зросла, але наразі їхня вартість почала знижуватись, розповідають продавці хмельницького ринку.

Ціна була 40, 45, 50. Якщо порівнювати з Новим роком, то трохи ціни впали. До Нового року були 60 гривень, навіть по 60 були. А зараз 55 – найвища ціна, – розповідає продавчиня Надія

Фахівці розповідають, що на ціну продукту впливає декілька факторів: продуктивність курей, виробник, розмір, колір та цілісність.

Традиційно, ближче до весни вартість яєць буде знижуватися.

Зазвичай одночасно знижується і ціна на молочні продукти, адже ближче до теплої пори року корови дають більше молока. Проте поки що на хмельницькому ринку їхня вартість залишається стабільною.

Загалом 40-45 гривень пляшка молока. Збирана сметана – 140 за літр. Сепараторна – 200-210, це найбільше. Сир коштує від 110-120, до, найбільше, 140 гривень, – каже продавчиня молочки на ринку Моніка.

Попри те, що ціни на яйця та молочку “кусаються”, ці продукти залишаються затребуваними серед покупців, адже споживають їх чи не кожного дня, готуючи смачні сніданки чи домашню випічку.

Відео: канал Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook