Новини
Події

12 пар одружилися у Хмельницькому в День закоханих

Подавати заяви на цю дату у Хмельницький міський відділ ДРАЦС почали ще з грудня 2023 року. Серед молодят було вісім пар, де наречений – військовий. Минулого року 14 лютого в обласному центрі шлюб зареєструвало майже вдвічі більше молодят.

Більшість молодят скористалися тим, що в Україні, відповідно до Указу президента про введення режиму воєнного стану, є підстави для скорочення термінів державної реєстрації шлюбу з дня подачі заяви до дня реєстрації до одного дня. Тобто наречені мають можливість подати заяву і того ж дня одружитися, – пояснила Ірина Музичук, начальниця відділу ДРАЦС у місті Хмельницькому.

З 12 пар, які взяли шлюб сьогодні, 14 лютого, для 7 провели урочисту церемонію, інші 5 обмежилися реєстрацією у кабінеті. 11 пар подавали заяви на реєстрацію завчасно, 12-та – уклала шлюб одразу після подання заяви.

Минулого року цього дня в обласному центрі зареєстрували шлюб 22 пари.

Маємо те, що маємо, маємо складний час і, скажемо так, що таких гучних весіль і реєстрацій менше, звичайно, урочистих. Але за статистикою, мені здається, кількість самих розписів і створення сімей така, як була раніше, – розповіла обрядова староста відділу ДРАЦС Надія Дзендзель.

Нагадаємо, 5 років поспіль саме 14 лютого для молодят діяла всеукраїнська акція «Кохання поза часом». Укласти шлюб можна було з 8 години ранку до 20.00. Проте цьогоріч відділи ДРАЦС працювали у звичному режимі.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook