Новини
Здоров’я

Захворюваність на ГРВІ та COVID-19 на Хмельниччині йде на спад

Епідемічний поріг на Хмельниччині становить 51%, що на 11 відсотків менше, ніж попередній тиждень. Кількість хворих на грип, ГРВІ та COVID-19 в області сягає майже 12 тисяч, з них понад 400 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні.

Протягом минулого тижня, з 5 по 11 лютого, у Хмельницькій області зареєстровано 11 832 хворих. Стаціонарно лікуються 437 пацієнтів. Про це під час брифінгу розповів головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич:

Що до COVID-19, то тут ситуація трошки інакша. На декілька осіб зменшилася захворюваність, але кількість госпіталізованих збільшилася. І турбує те, що 25% з тих, хто захворів, перебувають на стаціонарному лікуванні. 9 осіб – у реанімації.

За словами санітарного лікаря відсоток захворюваності залишиться стабільним ще два тижні.

Також Микола Габрикевич нагадав про прості профілактичні заходи, яких варто дотримуватися у період сезонних захворювань: носити маски, уникати місць масового скупчення людей, регулярно провітрювати приміщення, більше вживати овочів та фруктів.

Що до того, як епідситуація вплинула на освітній процес, то, за словами Миколи Габрикевича, у 85 школах Хмельниччини учні повернулися до очного навчання, 88 все ще працюють дистанційно: у Старокостянтинівській громаді – 25 шкіл, у Деражнянській громаді – 11, на Шепетівщині – 18. Відновили навчання всі школи у Нетішинській громаді, які першими пішли на карантин, та деякі у Шепетівському й Кам’янець-Подільському районах.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook