Новини
Культура

У Хмельницькому відбулась презентація трикнижжя про Марію Приймаченко

До 115-ї річниці з дня народження видатної художниці України Марії Приймаченко у Хмельницькому презентували біографічний роман у трьох книгах про її життя «Світотворення від Марії». Зробила це заслужена журналістка, мистецтвознавиця та близька подруга мисткині Людмила Лисенко.

Майже кожен в Україні хоч краєм вуха чув про видатну художницю Марію Приймаченко. Ця жінка володіла неймовірним талантом, то ж за допомогою фарб і пензля творила картина, які зараз відомі на весь світ. Якою ж була Марія – знає її подруга Людмила Лисенко. Вона ж написала трикнижжя про життя художниці та презентувала свій доробок у стінах Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Авторка розповідає, що Марія Приймаченко аж до своєї смерті була членом її сім’ї, що зараз створює неабиякі проблеми в її житті.

Три книги про мисткиню писались протягом семи років у Новій Ушиці. Авторка розповідає що йшла за біографією, тому у книгах немає нічого видуманого.

Учасники презентації були в захваті від роботи Людмили, яка розповіла про таємничу постать Марії Приймаченко. Письменниця отримала безліч приємних слів, тому зізналася: продовження трилогії буде. Зараз вона вже працює над четвертою та п’ятою книгами. Каже, що всі образи героїв створені. На завершення презентації авторка озвучила назву наступного твору – “Гріхи в раю”.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook