Новини
Здоров’я

На Хмельниччині знизився рівень захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19

На Хмельниччині знизився рівень захворюваності на вірусні інфекції. Зараз епідпоріг перевищено лише на 5,85%. Минулого тижня цей показник сягав 51,8%.

Про це розповів головний державний санітарний лікар області Микола Габрикевич, пише Суспільне Хмельницький.

За його словами, на Хмельниччині захворіли на 3,5 тисячі людей менше, ніж попереднього тижня — 8247 хворих проти 11 832.

Епідпоріг перевищено лише на 5,85 %. Минулого тижня було майже 52%. Знизилась і кількість госпіталізованих. Однак, маємо один летальний випадок від ускладнень, спричинених COVID, — каже Микола Габрикевич.

З його слів, все більше навчальних закладів Хмельниччини повертаються до навчання офлайн. Якщо станом на 9 лютого в області дистанційно працювали 162 заклади освіти , то вже через тиждень — лише 52. Найбільше онлайн наразі навчаються у Старокостянтинові — 23 заклади освіти та у Шепетівському районі — 17, — зазначив головний санітарний лікар краю.

Водночас, щоб зменшити вірогідність захворіти на вірусні захворювання, жителів області закликають: одягати маски у місцях масового скупчення людей, ретельно мити та дезинфікувати руки, вакцинуватися.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook