Новини
Бізнес

Хмельниччина імпортувала автомобілів на майже 100 мільйонів доларів

Ввезення товарів на Поділля минулоріч зменшилося на 6,7% у порівнянні з позаминулим роком – до 660,2 мільйона доларів. Основу структури імпорту товарів становили машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання – одна п’ята від загального обсягу, мінеральні продукти – одна шоста.

Суттєву частку становили засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби – 14,8%, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них – 14,4%.

Якщо поглянути більш уважно, варто зазначити, що подільський бізнес суттєво зменшив імпорт мінеральних продуктів – на 41,4%. Протягом минулого року мінеральних продуктів завезено на 111,8 мільйона.

Якщо ж конкретно говорити про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки, то за кордоном їх придбано на суму 104,2 мільйона при падінні майже вдвічі – на 43,1%. Причому позаторік зафіксовано зростання імпорту палива в понад три рази.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла. Імпортовано пластмас на 5,6% більше, загалом на суму 94,8 мільйона.

Продуктів рослинного походження закуплено втричі менше, ніж позаторік – на 16,2 мільйона. Їхня частка скоротилася з 6,3% до 2,5% від загального обсягу.

Імпорт засобів наземного транспорту, крім залізничного, минулоріч зріс на 7,5% – до 95,7 мільйона, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook