Новини
Бізнес

Овочі та м’ясо на Хмельниччині дорожчають

Ціни на Поділлі в січні у цілому не зазнали змін у порівнянні з груднем, тобто зафіксована нульова інфляція. В Україні ціни зросли на 0,4%.

В перший місяць року ціни на продукти та безалкогольні напої на Хмельниччині зросли на 0,4%. Найбільше подорожчали овочі та яловичина – на 11,4% та 7,1% відповідно.

Незначно підвищились ціни на фрукти, олію соняшникову, рибу та продукти з риби, масло, кисломолочну продукцію, маргарин, сири, безалкогольні напої, макаронні вироби, молоко, кондитерські вироби з цукру.

Водночас знизились ціни на яйця, свинину, рис, цукор, м’ясо птиці, продукти перероблення зернових, хліб, кондитерські вироби з борошна.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,4%, алкогольні напої – на 0,2%.

Одяг та взуття подешевшали відповідно на 2,0% та 1,7%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива знизились на 0,1% переважно внаслідок зниження цін на тверде паливо на 2,3%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,2% спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції на 0,3% та послуг лікарень – на 0,2%.

Ціни на транспорт знизились на 2,6% в основному внаслідок здешевлення палива та мастил на 5,6%. Проїзд в залізничному пасажирському транспорті став дорожчим на 2,2%, в автодорожньому – на 1,0%.

З інших товарів та послуг подорожчали послуги у сфері страхування особистого транспорту на 5,1%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook