Новини
Здоров’я

11 хмельничан отруїлись після відвідування одного із закладів громадського харчування

Фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб розпочали епідеміологічне розслідування спалаху кишкової інфекції, яку зафіксовано водній з громад області. 11 хмельничан звернулись по медичну допомогу після відвідування одного з закладів громадського харчування.

Усім пацієнтам поставлено попередні діагнози «гострий гастроентероколіт» і «харчова токсикоінфекція», повідомляють епідеміологи.

Громадяни почали звертатись до медиків з 24 лютого. У всіх постраждалих спостерігалися підвищення температури тіла, нудота, багаторазова блювота та діарея.

Усі пацієнти – дорослі. Вони підтвердили, що відвідували один і той самий заклад харчування 23 лютого.

Наразі 8 хворих госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні, 1 громадянин перебуває в інфекційному відділенні Ізяславської багатопрофільної лікарні. Всі – у стані середньої важкості. Двоє постраждалих від госпіталізації відмовились та перебувають на амбулаторному лікуванні.

Напередодні фахівці центру контролю та профілактики хвороб провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби харчових продуктів, води та змивів з об’єктів довкілля. У закладі проведена заключна дезінфекція. Також організоване медичне спостереження за контактними у домашніх осередках.

Про спалах повідомлено ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області. Епідрозслідування триває.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook