Новини
Події

У пам’ять про загибель через обстріл хмельницьких рятувальників відкрили пам’ятні дошки

Пам’яті загиблих внаслідок долання ворожого влучання в один із об’єктів у Хмельницькому рятувальників Сергія Севрука та Владислава Дворака на фасаді 1 Державної пожежно-рятувальної частини у Хмельницькому, у роковини їх загибелі, відкрито пропам’ятні дошки, які увіковічять їх подвиг.

27 лютого 2023 року караул рятувальників почав приборкання вогню після ворожого влучання в один із об’єктів. За лічені хвилини ворог спрямував до місця роботи екстрених служб другий ворожий шахед, який вбив Владислава, і важко поранив Сергія. Ще три рятувальники травмувалися. Згодом, від несумісних з життям травм, у лікарні помер Сергій.

Віддати шану рятувальникам прийшли колеги, рідні та близькі загиблих, керівництво ДСНС Хмельниччини. Донечка загиблого рятувальника Сергія Севрука – Карина, передала колегам тата вишиту власноруч картину, де жовто-блакитним бісером виведено – Україна.

Цю вишивку підготувала спеціально, щоб вона завжди була тут, де працював мій тато, – сказала дівчинка.

Рік тому велика родина рятувальників Хмельниччини осиротіла з втратою колег – Сергія Севрука та Владислава Дворака. Їх підло вбили російські терористи, коли за всіма правилами після влучання на спротив вогню стають екстрені служби – ворог це знав, тому цілився прицільно… Ми пам’ятатимемо їхні світлі та усміхнені обличчя, а вони – зустрічатимуть своїх колег із виїздів, боронячи їх роботу Небесним караулом, йдеться в дописі на сторінці ДСНС.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook