Новини
Інфраструктура

Будівництво дач на Хмельниччині зросло у понад два рази

В області торік добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 2618  квартир. Позаторік подоляни отримали в півтора раза більше нових осель – 3968.

Якщо розглядати ситуацію «у квадратурі», то падіння обсягів менш вражаюче: у 2023-му в області прийнято в експлуатацію 230,6 тисячі метрів квадратних загальної площі житлових будівель, що на 18,4% менше, ніж в 2022-му.

Обсяг прийнятого в експлуатацію житла в міській місцевості становив 186,8 тисячі метрів – 81% від загального обсягу, в сільській – 43,8 тисячі – дев’ятнадцять відсотків.

Зменшення обсягів будівництво, звісно, пов’язане зі збройною агресією. Тим паче, що все передвоєнні роки будівельники краю стабільно нарощували кількість метрів житла, в які заселялися краяни.

Не зважаючи на війну, найактивніше будувалися в Хмельницькому районі – 185,5 тисяч квадратів загальної площі житлових будівель, або 80,4% від усього обсягу. Падіння в районі становило 10,8%.

Ситуація в Кам’янець-Подільському районі значно гірша: будівельники скоротили здачу житла на 55,2% до 25,6 тисячі метрів квадратних.

На цьому тлі потішив Шепетівський район: зростання становило 11,6% до 19,5 тисяч метрів.

Крім того, минулоріч прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки (нового будівництва) загальною площею 49 тисяч квадратних метрів, що в 2,3 раза більше в порівнянні з 2022-м, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook