Новини
Офіційно

У НАЗК склали протокол на міського голову Старокостянтинова

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у лютому 2024 року склало низку протоколів про адміністративні правопорушення та внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Серед фігурантів – міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

НАЗК внесло припис Старокостянтинівському міському голові з вимогою усунути відносини прямого підпорядкування між ним та його дружиною, яка обіймає одну з керівних посад в апараті Старокостянтинівської міськради. 

Так, у 2023 році він зареєстрував шлюб з підлеглою, в результаті чого виникли відносини прямого підпорядкування, що є порушенням обмежень, визначених ст. 27 Закону України “Про запобігання корупції”. Крім того, до укладення шлюбу міський голова здійснював преміювання підлеглої, що була його нареченою та з якою він перебував у позаслужбових відносинах.

За вказаним фактом НАЗК склало та направило до Нацполіції обґрунтований висновок про виявлення у діях міського голови правопорушення, пов’язаного з корупцією – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, – йдеться у повідомленні НАЗК. 

Нагадаємо, у січні протокол через виявлене зловживання, пов’язане з конфліктом інтересів, НАЗК склала на міського голову Кам’янця-Подільського Михайла Посітка. Йому інкримінували порушення, передбачені частинами 1 і 2 статті 172-7 КУпАП:

НАЗК встановило, що він на пленарному засіданні ради брав участь у голосуванні стосовно кадрових призначень особи, яка здійснила добровільні внески до виборчого фонду Посітка під час виборів Кам’янець-Подільського міського голови у 2020 році. Крім того, він ухвалив рішення щодо встановлення цій особі максимально можливого розміру надбавки за високі досягнення у праці, а також визначав розмір щомісячного преміювання”.

Це вже не перший протокол, який отримав від НАЗК очільник Кам’янця-Подільського.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook