Новини
Суспільство

Суд визнав винним мера Кам’янця у вчиненні корупційного правопорушення

Михайло Посітко винен у вчиненні адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією. Таку постанову 7 березня виніс Кам’янець-Подільський районний суд. У протоколі НАЗК казано, що Михайло Посітко брав участь у голосуванні за обрання Ірина Шелепницької на посаду секретаря міської ради, а також голосував за встановлення їй заробітної плати, преміював її та встановлював максимальний розмір надбавки.

Основними аргументами захисту було те, що розмір внеску, який зробила Ірина Шелепницька до виборчого фонду Михайла Посітка, незначний. Премії та надбавки відповідали виконанню службових обов’язків. Тож під час судового засідання мер заявив, що не погоджується з протоколом НАЗК.

Ще одним аргументом було те, що відділ бухгалтерського обліку перед прийняттям бюджету сформував потребу з урахуванням премій та надбавок, тож оплата праці відбувалась автоматично. Крім того, адвокат заявив, що НАЗК не встановив факту спілкування Посітка та Шелепницької під час виборчого процесу, а одна банківська операція не є фактом взаємодії між фігурантами справи.

Після вивчення всіх матеріалів суддя визнав Михайла Посітка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією передбачених частинами 1 та 2 статті 172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення. Відтак, міський голова має сплатити штраф у розмірі 6800 гривень та 605 гривень судового збору.

Протягом 10 днів сторона захисту може скористатися правом оскарження постанови в апеляційному суді.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook