Новини
Дозвілля

“В’язану” виставу готують до показу у Хмельницькому театрі ляльок

Для найменших глядачів у Хмельницькому театрі ляльок готують «в’язану» виставу, створену за мотивами народних історій. Прем’єра планується до Міжнародного дня лялькаря.

Творчий колектив Хмельницького обласного академічного театру ляльок готується до в’язаної вистави «Клубок казок», в якій сплітаються всім відомі українські історії. За словами головного режисера Хмельницького обласного академічного театру ляльок Юрія Чайки, прем’єру приурочать до Міжнародного дня лялькаря, що відзначають 21 березня. відбудуться перші покази 23-24 березня.

У виставі все буде в’язане, зокрема і декорації. Історія створення постановки художнику та режисеру театру спала на думку давно. Підтримала ініціативу актрису Лідія Місюренко та сама написала п’єсу. Жінка зауважує, що хоча вистала розрахована на маленьких глядачів, за призмою веселих історій кожен зможе розглядіти важливий сенс.

Українські народні казочки – це, напевно, основа виховання наших дітей. Тому що кожна казка має культурно-повчальне та виховане значення. У нас тут – герої тваринки, звірятка, але ж ми під ними розуміємо людей, – розповідає Лідія Місюренко.

Крім розважальних вистав для дітей, режисери готуються до створення спектаклю і для дорослих. За основу братимуть творчість Ліни Костенко, адже з початком повномасштабного вторгнення колектив театру активно працює над розвитком саме українського матеріалу.

Поки за лаштунками проходять фінальні репетиції до в’язаної вистави, найменші глядачі можуть подивитися виставу, присвячену творчості Тараса Шевченка, що традиційно проходить впродовж березня.

Відео: канал Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook