Новини
Надзвичайні події

Хмельниччину знову атакували “шахеди”

Ніч з суботи 9 березня на неділю 10 березня для мешканців Хмельниччини вкотре була неспокійною. Затяжна атака України ворожими “шахедами”, що тривала понад шість годин, двічі відгукнулася у Хмельницькій області сиренами та підняла з ліжок тих, хто встиг заснути до опівночі, та тих, хто після першого відбою повітряної тривоги сподівався, що на цьому все закінчилося. Однак, ламані траєкторії польотів ворожих безпілотників ці сподівання знівелювали.

Ворожі безпілотники кружляли у південних, східних, центральних та частині західних областей. Під загрозою були Херсонська, Миколаївська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Черкаська, Київська, Харківська, Вінницька, Житомирська та Хмельницька області.

Перша повітряна тривога для мешканців Хмельниччини минула “спокійно”, наскільки це можливо в умовах загрози ударних безпілотників, адже, залетівши в область, “шахеди” зрештою змінили курс та повернулися на Вінниччину.

Однак, поки все ще тривала повітряна тривога на Хмельниччині, у Черкаській області продовжували “блукати” три ударні дрони. Згодом вони перемістилися на Вінниччину та курсували на перетині Вінницької та Житомирської областей…

…аби зрештою (в меншій кількості) також залетіти на Хмельниччину та рушити в напрямку Старокостянтинова.

Про роботу протиповітряної оборони повідомляли у місцевій спільноті Старокостянтинова двічі:

І наприкінці повітряної тривоги хмельничан про підвищену небезпеку (нова функція) сповістив мобільний додаток.

Офіційну інформацію щодо наслідків атаки “шахедів” на Хмельниччину очікуйте зранку від обласної військової адміністрації.

ДОПОВНЕНО: Про наслідки атаки на область повідомили у Хмельницькій ОВА:

Сьогодні вночі, під час повітряної тривоги, наші сили ППО знешкодили 2 ворожі БПЛА типу «Shahed». Загиблих та травмованих немає. Об’єкти інфраструктури не постраждали.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook