Новини
Надзвичайні події

Вибухи пролунали у Хмельницькому та області: Хмельниччину атакували “шахеди”

Менше, ніж за тиждень Хмельниччина знову зазнала масованої атаки ворожими безпілотниками, які, як і 6 березня, залітали в область з кількох напрямків. У соцмережах повідомляли про звуки вибухів, що лунали як в обласному центрі, так і на території області. У владі цю інформацію офіційно ні під час тривоги, ні після відбою не підтвердили.

На відміну від минулого разу, коли “шахеди” атакували Хмельниччину з території трьох сусідніх областей, цієї ночі всі проникнення на територію краю відбувалися з сусідньої Вінниччини – але з різних напрямків. Моніторингові канали повідомляли про загрозу “шахедів” у різних громадах та районах області. Існувала вона і в Хмельницькому. Точна кількість ворожих БпЛА, зі зрозумілих причин, наразі невідома. За інформацією моніторингових каналів, їх могло бути до десятка.

Про звуки вибухів в обласному центрі у соцмережах повідомляли о 00.00 та о 00.40. Ймовірно, вибухи були пов’язані з роботою протиповітряної оборони. Принаймні, після відбою міський голова Хмельницького подякував ППО за роботу.

Також повідомляли про вибухи на території області.

Загалом, поведінку “шахедів” вночі на Хмельниччині, зокрема, після того, як частина з них залишила територію області, у соцмережах описували так:

БпЛА продовжують маневри між Тернопільщиною, Хмельниччиною, Рівненщиною туди-сюди. До прикладу: БпЛА летіли з Вінниччини на Хмельниччину, звідти на Тернопільщину, потім на Львівщину та розворот на Рівненщину, а вже звідти знову на Тернопільщину.

Вся інформація про маневри БпЛА на Хмельниччині цієї ночі взята з соцмереж Хмельниччини, оскільки у владі області ситуацію під час повітряної атаки не коментували взагалі.

Офіційну інформацію очікуйте вранці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook