Новини
Офіційно

Одну з двох однаково названих вулиць у Хмельницькому перейменують

Одна вулиця Будівельників з’явилася у мікрорайоні Ближні Гречани у Хмельницькому 65 років тому, інша, з невідомих причин названа так само, кілька десятиліть по тому – у мікрорайоні Виставка. Дві вулиці з однаковими назвами вносили певну плутанину у життя хмельничан. Надалі цю плутанину буде усунуто, адже одну з однаково названих вулиць перейменують.

Відповідний проєкт рішення проголосували депутати під час вчорашнього засідання 38 позачергової сесії Хмельницької міської ради.

Вулиця Будівельників у Хмельницькому з’явилася у 1958-1959 роках під час забудови нового житлового масиву на колишній болотяній місцевості річкової долини Плоскої. Таку назву вулиця отримала через те, що серед перших жителів та забудовників переважали родини працівників будівельних установ. Попри те, що ця вулиця набагато старіша, ніж її тезка, перейменують саме її. Нова назва, яку надалі носитиме вулиця Будівельників, – Героїв Національної гвардії України.

30-та річниця Національної гвардії України (Як самостійна силова структура Нацгвардія існувала з 1991 по 2000 рік, як військове формування з правоохоронними функціями на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та залученням нових військових кадрів на добровольчій основі – з 13 березня 2014 року – ред.), маємо звернення від Нацгвардії, і я думаю, що буде справедливо… У нас є вулиця Героїв прикордонників, буде вулиця Героїв Національної гвардії, – прокоментував під час сесії міський голова.

Нагадаємо, вчора ж на сесії депутати голосували за нові назви ще для трьох вулиць в обласному центрі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook