Новини
Кримінал

Членів наркоугрупування судитимуть на Хмельниччині

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції, встановили, що кримінальний авторитет, який відбуває покарання у колонії за майнові злочини, налагодив наркобізнес за ґратами. Там він отримав статус так званого «смотрящого» за установою. До злочинних оборудок залучив ще двох «смотрящих» з колонії, двох арештантів з СІЗО та чотирьох осіб з волі.

Утриманці колонії передавали інформацію про необхідну кількість наркотиків учасникам з СІЗО, а ті вже особам з волі. Отримавши замовлення, формували пакунки: ховали наркотики у продукти, медикаменти та постачали засудженим на територію виправної колонії у вигляді передач. Після отримання посилок так звані «смотрящі» збували «товар» серед засуджених за готівку.

Наразі обвинувальні акти за погодженням з Хмельницькою обласною прокуратурою відносно трьох «смотрящих» та шести учасників наркобізнесу скеровано до суду. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 та 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками УСБУ в Хмельницькій області, відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, Райковецької виправної колонії та Хмельницького СІЗО, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України

Нагадаємо, кількість виявлених фактів збуту наркотиків на Хмельниччині зросла у 5 разів

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook