Новини
Інфраструктура

Стихійне сміттєзвалище влаштували хмельничани біля річки у Дубовому

Протягом двох років хмельничани звозили різний непотріб у зелену зону в мікрорайоні Дубове. Проте ні поліція, ні комунальники, ні екологи, схоже, цього не помічали. І лише після того, як хмельничани звернулися до останніх із заявою, питанням несанкціоноване сміттєзвалище нарешті почали перейматися.

Стихійне сміттєзвалище утворилося у Хмельницькому на вулиці Митрополита Шептицького у рекреаційній зоні поблизу річки Кудрянка. Сюди звозять зелені, будівельні, побутові і навіть небезпечні відходи. Мешканці мікрорайону кажуть сміття сюди почали звозити близько двох років тому – спочатку в невеликих об’ємах, з часом все більше.

Раніше можна було навіть купатися у ставку, а сьогодні там навіть проходити гидко, тому що воно все має неприємний запах. Я тут гуляю зі своєю собакою, але, подивіться, як тут можна пройти? – ділиться місцева мешканка Оксана.

Хто так робить? Є спеціальні сміттєзвалища, а це стихійно вивозять. Звісно, всі незадоволені. Нам же тут жити, – каже хмельничанин Володимир.

Спочатку звозили сміття будівельне, землю великим транспортом. А потім люди просто стихійно почали звозити сюди непотріб. Приїжджають різні автомобілі, відкривають багажник і скидають все, що вдома заважає, – розповідає мешканка мікрорайону Алла Семенишина.

Саме вона два тижні тому звернулася з петицією до управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста. І лише після цього там взялись за справу спільно з муніципальною дружиною.

Інспекція працює над можливості його ліквідувати. Там або його вивезти, або його загорнути, засипати землею (однак, враховуючи, що на звалищі присутні небезпечні відходи, просто загорнути землею, напевно, не кращий варіант – ред.). Перекрити всі можливі дороги, які ведуть до цієї земельної ділянки. Відповідно, буде вже, я так думаю, виконавчий комітет міської ради вирішувати, що з цією земельною ділянкою робити далі. Можливо, встановимо відеокамеру спостереження, – прокоментував директор МКП “Муніципальна дружина” Роман Цимбалюк.

Також він додав, що на тих, “поповнює” сміттєзвалище непотребом, складатимуть адмінпротоколи. Розмір штрафу – до 1700 гривень. Першого порушника вже піймали на гарячому.

Було виявлено автомобіль, який вивозив і звалював будівельні відходи. Встановили особу, яка керувала цим автомобілем. Склали адміністративний протокол, відправили людину на адміністративну комісію, де, сподіваюся, буде максимальна сума штрафу. Ця людина займалася підрядом з виконання будівельних і оздоблювальних робіт. Відповідно, можливо, це був не перший раз, – зазначив Роман Цимбалюк.

Та нагадав, що подібні відходи потрібно відвозити на полігон на проспекті Миру, 7.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, це не перше сміттєзвалище у зеленій зоні, яке виявили на території області цьогоріч. Одне з таких нещодавно ліквідували у лісі на Шепетівщині. За словами лісівників, це проблема, з якою боротися стає дедалі важче.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook