Новини
Бізнес

Експорт алюмінію з Хмельниччини зріс майже втричі

Експорт товарів з Поділля у січні становив 76,5 мільйона доларів, що на 24,3% більше, ніж за перший місяць минулого року. Імпорт зріс на 11,4% до 57,5 мільйона доларів. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі склало дев’ятнадцять мільйонів. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,33 (у торішньому січні 1,19).

Експорт продуктів рослинного походження нагадав мирні роки – 48,2% від загального обсягу. Тобто маже половина від усіх поставок за кордон. Їх вивезено на 36,9 мільйона. Торік експорт цієї групи становив лише 22,5 мільйона, що склало лише третину від усього обсягу.

Скажімо, експорт зернових культур цьогоріч сягнув 23,1 мільйона, що майже вдвічі більше, ніж торік за відповідний період – на 97,9% зафіксоване зростання.

Й не тільки подільське зерно має попит в іноземців. Так, готових харчових продуктів ми експортували на десять мільйонів, що на 7,6% більше, ніж у торішньому січні. До прикладу, залишків і відходів харчової промисловості вивезено на 4,5 мільйона, що в майже 1,5 раза більше, ніж торік.

Зростання в товарній групі молоко та молочні продукти, яйця птиці; натуральний мед відбулося у понад два рази. Продукції експортовано на 4,4 мільйона, що становило 218,6% від січневого показника 2023-го.

Значущою статтею подільських товарів, що закуповували закордонні партнери, окрім продовольства, цьогоріч також були меблі. Продано на 4,9 мільйона, що на 8,9% більше, ніж торік.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, експорт алюмінію та виробів із нього зріс на 179 відсотків до 1,3 мільйона.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook