Новини
Бізнес

Імпорт бавовни на Хмельниччину зріс у понад півтора раза

Імпорт товарів на Поділля зріс у січні на 11,4% у порівнянні з першим місяцем минулого року до 57,5 мільйона доларів. До прикладу, текстильних матеріалів та текстильних виробів завезено на 59,6% більше – загалом на 3,9 мільйона. Скажімо, бавовни закуплено на понад пів мільйона, що на 64,9% більше, ніж у торішньому січні.

Натомість подільський бізнес зменшив імпорт мінеральних продуктів майже вдвічі – на 39,2%. Протягом січня мінпродуктів завезено на 6,9 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок скоротилася до дванадцяти відсотків.

Левову частку у мінеральних продуктах становлять палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 6,4 мільйона при падінні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 40,6%.

За окремими групами, що становлять важливу складову в імпорті області, також фіксується падіння. Скажімо, поставка добрив зменшилася на одну десяту – на 10,7% до 1,2 мільйона, що склало 2,2% від загального обсягу.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла, хоча і не суттєво. Імпортовано пластмас на 6,2% більше, загалом на суму 7,9 мільйона. Частка цієї групи від імпорту становила 13,8%.

Електричних машин закуплено на 13,5% менше, загалом на 5,4 мільйона. Їхня частка становила 9,3% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook