Новини
Надзвичайні події

У владі розповіли про наслідки ракетної атаки на Хмельницький

У владі розповіли про наслідки ракетної атаки, яку разом з усією Україною сьогодні, 22 березня, пережило місто Хмельницький. Наразі відомо про двох загиблих, 8 поранених. В одному з мікрорайонів обласного центру запроваджують графіки відключень електроенергії. В місті все ще обмежене курсування тролейбусів. Триває ліквідація наслідків “прильотів”.

За інформацією Хмельницького міського голови, станом на 14.00 у Хмельницькому повністю заживлена критична інфраструктура, медицина, освіта й інші об’єкти:

Проблеми будуть в Південно-Західному мікрорайоні. Очевидно, що там доведеться застосовувати подачу електроенергії за графіками. До кінця дня 95-96% електропостачання буде подано. Цих 4-5% буде Південно-Західний мікрорайон, де буде погодинна подача електроенергії. Наскільки довго це буде тривати, сказати зараз це неможливо. Тривають відновлювальні роботи.

В місті пошкоджено та зруйновано низку будинків, у багатоповерхівках пошкоджено сотні квартир. Окрім того, руйнування були зафіксовані на об’єктах критичної інфраструктури.

На маршрутах громадського транспорту курсують автобуси. Тролейбуси обіцяють запустити увечері, в години пік:

Заживлено 60 тяглових підстанцій і можна було вже запускати тролейбуси. Але зважаючи на те, що ще не стабілізована енергетична система, ми поки що утримуємося від запуску тролейбусів, щоб не дати додаткове навантаження і не зупинитися посеред маршрутів. 

Кілька годин тривала рятувальна операція на місці влучання ракети в приватному секторі.

Як повідомляють журналісти ЖАР.INFO, медики стабілізували стан 21-річної дівчини, яку понад годину звільняли з-під завалів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, хмельничанка допомагала рятувальникам, скеровуючи їхні дії під, спілкуючись телефоном. Наразі потерпіла перебуває в реанімації в одній із хмельницьких лікарень. Ще двоє постраждалих, жінка та чоловік, зверталися в інший медичний заклад. Після надання медичної допомоги їх направили на амбулаторне лікування.

Внаслідок атаки ракетами та БпЛА у Хмельницькому зруйновано низку приватних будинків, у багатоповерхівках пошкоджено сотні квартир. Від ранку на місцях “прильотів” працюють екстрені служби, комунальники та волонтери.

Комунальники фіксують пошкодження, роздають людям плівку й скло. Мешканці пошкоджених будинків можуть звернутися за адресою: вулиця Повстанська, 36, щоб отримати будматеріали хмельничани можуть звернутись за адресою.

Як виглядає місце прильоту, показали у ГУ ДСНС Хмельниччини та Суспільне Хмельницький:

Неподалік місця влучання однієї з ракет суттєво пошкоджена амбулаторія сімейної медицини.

У Хмельницькобленерго повідомили про ситуацію з енергопостачанням в області та закликали ощадливо користуватися електроенергією:

Ситуація в енергосистемі залишається складною. Споживачі заживлені за аварійною схемою живлення. При значному навантаженні на електромережі можливі технологічні пошкодження мереж та аварійні відключення. В цій ситуації вкрай важливо використовувати електроенергію ощадливо та раціонально.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook