Новини
Інфраструктура

Для переселенців у Хмельницькому відремонтували приміщення у гуртожитках

За грантові кошти у двох гуртожитках в обласному центрі відремонтували та реконструювали кімнати. В них можуть розміститися близько 200 осіб. Обійшовся ремонт майже у півтора мільйона євро.

Йдеться про гуртожиток на вулиці Інститутській, де для потреб внутрішньо переміщених осіб виділили півтора поверху, та про адмінприміщення на вулиці Кам’янецькій, де реконструювали під гуртожиток два з половиною поверхи. Про це журналістам Суспільне Хмельницький розповів заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

У будівлі на вулиці Інститутській 12/1 приміщення повністю готові для заселення: там є меблі, обладнання. Найближчим часом там можуть почати селити людей. Щодо будівлі на Кам’янецькій, 74, там виконано більшість будівельних робіт, процес придбання техніки та меблів триває. Презентувати приміщення планують на початку квітня спільно з представниками Євросоюзу і НЕФКО.

У частину приміщень в гуртожитку на вулиці Інститутській повернуться внутрішньо переміщені особи, які мешкали там з 2014 року. Решту вільних місць розподілятимуть за рейтингом. В першу чергу на житло претендуватимуть ВПО з-поміж військовослужбовців, учасників бойових дій. Житло у гуртожитках надається безкоштовно, в тимчасове користування.

Наразі у Хмельницькій тергромаді на обліку, який ведеться з середини 2022 року, для отримання тимчасового житла перебуває 774 особи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook