Новини
Події

У Хмельницькому пайовики квартир вийшли на мітинг

ЖК «Академмістечко» у Хмельницькому мали повністю добудувати у 2021 році та передати квартири замовникам. Проте досі пайовики, серед яких є прикордонники та захисники України, не отримали обіцяного житла. Забудовники ігнорують на звернення орендарів, тому хмельничани вийшли на мітинг.

Ще у 2019 році хмельничанка Наталя вирішила придбати квартиру для доньки. Оплатила повну суму забудовнику та сподівалася у 2021 році отримати житло. Але з незрозумілих причин будівництво зупинилося. Відповідно квартири не здають.

Зараз дочка не має, де жити, вона на зйомній квартирі. Перед самим повномасштабним вторгненням син ще захотів взяти квартиру. Ми вклали певну суму, син пішов добровольцем, він польовий медик, – ледве стримуючи сльози розповідає Наталя.

Та додає – поки син захищає Україну, виходить так, що в рідному місті його “кинули” на квартиру.

Щоб зрушити це питання, жінка з багатьма іншими пайовиками, які також не можуть отримати житло, за яке заплатили, зібралися на мітинг.

Забудовником житлового комплексу “Академмістечко” є корпорація BTD Group. Генпідрядник – будівельна група Поділля. Замовником є Департамент забезпечення адміністрації державної прикордонної служби України.

Чому ми вибрали саме цього забудовника? Тому що державна прикордонна служба є замовником. Ми вірили, що вона здасться, тому що є державний орган замовником. У мене дочка прикордонниця, вона в декретній відпустці. І так, як це для прикордонників, ми вирішили зупинитись на цьому житлі, на цьому забудовнику, “Академмістечко”. Але, як виявилось, нас повністю обманули, – каже хмельничанка Майя.

Представники з компанії забудовників на мітинг не з’явилися, а всі намагання налагодити хоч якусь комунікацію, виявилися марними.

За словами пайовиків, протягом трьох років, коли квартири мали б бути зданими, неодноразово зверталися до забудовників. Проте у відповідь чули лише обіцянки. Конкретної причини зупинки будівництва не вказують, всі запити ігнорують.

У ЖК “Академмістечко” – 11 секцій. У деяких з них вже живуть люди, проте чимало з них досі не можуть отримати права на житло.

Нині люди просто у розпачі. Кажуть, не можуть знайти допомоги. Відтак будуть продовжувати мітингувати у надії, що омріяне житло таки добудують і витрачені кошти будуть не втрачені.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: Понад 70 родин хмельницьких прикордонників попередили про виселення з колишнього готелю

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook