Новини
Культура

Прем’єра фільму про українських саперів відбудеться у Кам’янці-Подільському

4 квітня 2024 року о 17:30 до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності в Кам’янець-Подільському кінотеатрі “Дружба” відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни» режисера Андрія Зайця про героїчну роботу військовослужбовців 143 об’єднаного навчально-тренувального центру “Поділля” під час російсько-української війни з 2014 по 2023 рік.

З перших днів широкомасштабного вторгнення військовослужбовці груп розмінування Центру вступили в бій із ворогом і брали участь у розмінуванні звільнених від рашистів територій Київської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей. В рамках заходу перед показом фільму (початок сеансу о 18:00) працюватиме тематична фото зона та виставка за участі українських захисників.

Перші допрем’єрні покази стрічки відбулись в рамках за міжнародної акції «Believe in Ukraine» в місті Орокліні, Респу‌бліка Кіпр (24 лютого 2024 року), в рамках невеличкого комунального фестивалю «Cinema for Victory» в місті Київ, Україна (27 лютого 2024 року) та в рамках конкурсної програми п’ятого міжнародного кінофестивалю «Cannes 7th Art Awards» в місті Канни, Франція (26 березня – 9 квітня). 23 січня 2024 року в рамках Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю в місті Київ вперше було представлено трейлер стрічки:

Вхід для глядачів вільний.

  • Режисер, продюсер, сценарист, монтажер, звукорежисер, композитор та дизайнер проєкту: Андрій Заєць
  • Виконавча продюсерка та сценаристка: Ольга Поворознюк
  • Оператор-постановник: Андрій Заєць
  • Оператори: Роман Жук, Ольга Поворознюк, Дмитро Завтонов, Олег Рооз, Богдан Закордонець, Іван Трач & представники Служби зв’язків з громадськістю 143 Об’єднаного Навчально-тренувального Центру “Поділля”

Фільм було підтримано програмою «Стипендія для кіношників і програма цифрового підвищення кваліфікації» за підтримки “House of Europe”, що фінансується ЄС, у партнерстві з “NETFLIX”.

Офіційна сторінка проєкту: https://www.facebook.com/DiariesoftheWar

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook