Новини
Інфраструктура

У Шепетівці комунальники прибирають стихійні сміттєзвалища

За словами міського голови Шепетівки, в місті достатньо сміттєвих баків, однак містяни чомусь вважають за можливе викидати різний непотріб вздовж доріг.

Віталій Бузиль показав сміттєзвалища, влаштовані шепетівчанами на вулицях міста, прокоментувавши ситуацію так:

Сміттєві баки тепер буквально на кожному кроці, з приватного сектору сміття вивозимо від кожного приватного будинку.

Також попросив містян написати в коментарях, які ще методи впливу могли б бути дієвими, щоб сміттєзвалища у Шепетівці не з’являлися там, де їм не місце. На думку шепетівчан, в цій ситуації допоможуть лише чималі штрафи та такі непопулярні речі, як свідчення сусідів один проти одного:

Дати штраф. І громадські роботи у вигляді прибирання сміття по територіях громади.

5 канал рекомендує черкаський досвід. Здай сусіда – отримай ₴200. Як на Черкащині вирішили боротися з порушниками правил благоустрою.

Ну, навіть не знаю, коли до людини повинно дійти, що чисто там, де не гадять…А потім ми дивуємось, чому за кордоном так гарно! Головна причина нашого безладу – безкарність, потрібно ввести конкретні великі штрафи ! Може дійте через гаманець!

Ага, спостерігала картину ….Черга біля кордону нашого… Курять і недопалки і стаканчики викидають практично під ноги.Через деякий час зупинка з іншої сторони.Стоять палять і шукають, куди викинути недопалки і т.д.

Все вірно, бо там конкретні штрафи, і вони точно знають, що їх заплатять, а не порішають.

Нашого брата, тільки немалими штрафами потрібно вчити! По іншому ніяк! І, як писали вище, телефон довіри за бонуси, тільки так! Совкових звичок не так легко позбутися!

Крім штрафів нічого дієвішого не буде! В нас така ситуація вже багато років: під вікнами будинку везуть і тачками, і возами в сторону автовокзалу сміття. Щось починаєш говорити, ще й обгадять тебе. Вулицями сміття збирають і по Н.Рибака, і по інших, але везуть все одно! Потім вітром всю цю гидоту привіває нам під будинок! Так що штрафувати треба однозначно, притому великий штраф дати одному, другому, то може третій задумається!

Запитайте у комунальників, куди у селищі Косецьке вони не заїжджають, а сміття зноситься в якесь місце, де навіть немає деревяного ящика. В результаті вітер, собаки, коти роблять свою справу.Не пишіть, що вони скрізь заїжджають, якщо не знаєте. Це той випадок коли при дорозі.

Працюємо над обладнанням майданчиків в селищі Косецьке, незабаром ситуація зміниться. Йдуть роботи з переобладнання одиниці сміттєвоза, – прокоментував міський голова Шепетівки.

Але усе ж таки, викинути сміття є куди, чому простіше закидати місця де потім прийдеться сміття витягувати? Чому людина шукає привід не дотримуватись правил?

Сміттєві баки не передбачені для великогабаритного сміття, в тому числі будівельного. Про офіційне вивезення такого сміття інформації катма, а сміття є – ремонти, городи тощо. Відповідно ‘вивозять неофіційно’. В декількох містах бачив дуже гарне рішення. Ставлять великогабаритні контейнери саме для такого сміття. Далі контейнер грузиться і вивозиться на офіційне звалище.
а де гарантія, що ті контейнери будуть використовуватись за призначенням, а не за декілька днів наповняться побутовим сміттям? Багато хто сортує відходи?

Тільки штрафи, бо до наших людей не доходить. Знаю і бачу як біля лісгоспу тихенько в кущі викидають з машин. Мало що везуть собак, котів, а щей сміття, хоча вивозять регулярно на смітники служби.

Читайте також: Стихійне сміттєзвалище влаштували хмельничани біля річки у Дубовому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook