Новини
Інфраструктура

36 годин знадобилося енергетикам Хмельниччини, щоб ліквідувати наслідки російських обстрілів

208 ракет і дронів запустили росіяни 22 та 24 березня по об’єктах енергетики в Україні. У половині областей були перебої з електроенергією, часто також з іншими побутовими послугами. Ліквідовувати наслідки обстрілів довелося і енергетикам Хмельниччини. В області наразі застосовуються погодинні відключення електроенергії, переважно, у вечірню пору.

Інфографіку з наслідками ударів ракетами та дронами поширили у спільноті UA War Infographics. Хмельниччина – на третьому місці за кількістю часу, витраченого на відновлення електропостачання. Енергетикам на це знадобилося 36 годин. У Харківській області електропостачання відновлене для 80% споживачів, час, витрачений на усунення наслідків обстрілів, – 72 години. Однак ворог продовжує атакувати Харківщину, щодня завдаючи ударів по цивільних об’єктах. В Одеській області на усунення несправностей на електромережах витратили 50 годин. У Дніпропетровській – 9, у Полтавській та Сумській – по 4, у Донецькій – 3 години.

Як зазначають укладачі інфографіки, в деяких областях не було необхідності відключати електроенергію або постачання було оперативно відновлене.

При складанні інфографіки враховували інформацію, надану головами ОВА, ДТЕК, Повітряними силами ЗСУ. Дані вказані станом на 26 березня 2024 року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook