Новини
Культура

Ігровий фільм “Лишайся онлайн” вийде в прокат у Хмельницькому

З 28 березня, в річницю звільнення Київщини з російської окупації, в широкий прокат, в тому числі у Хмельницькому, виходить стрічка “Лишайся онлайн” – перший у світі воєнний скринлайф. Історія побудована навколо Каті – дівчини, яка з початком повномасштабного вторгнення долучається до волонтерства й, несподівано для себе, намагається рятувати людей з окупованої Бучі, лишаючись онлайн, з екрана ноутбука.

Напередодні всеукраїнської премʼєри стрічки “Лишайся онлайн” творці презентують фінальний трейлер, який ближче знайомить глядача з історією трилеру. В основі сюжету – спроба порятунку незнайомця за допомогою ноутбука. 

Катя, волонтерка, отримує ноутбук, аби допомогти українським військовим відслідковувати пересування ворога. Цікавість заводить дівчину в переписки власника девайсу, звідки вона дізнається, що його звуть Андрій, і він має 5-річного сина Саву, який дуже вірить в супергероїв, і понад усе мріє розшукати батьків, з якими втратив звʼязок під час евакуації. Тож Катя стає для малого справжньою супергеройкою, борючись зі злом в нетрях інтернет-мережі.

“Лишайся онлайн” – історія про кожного з нас: про тих, хто робив неможливе аби врятувати себе, своїх близьких та свою країну. Та сама Катя живе в кожному з нас: у лікарях, які роблять надскладні операції в безпосередній близькості до фронту, у волонтерах, які, вивозячи цивільних з прифронтових територій, ризикуючи власним життям, у комунальних службах, які за лічені години усувають наслідки ворожих атак, у тих, хто своєю творчістю надихає боротися і ширить українське світом.

Стрічка фільмувалася навесні та влітку 2022 року, одразу після звільнення Київщини. Кадри, які сколихнули мережу, і стали документальними, автори вплели в художню канву оповіді: наприклад, розбомблений (а тепер частково реставрований) ЖК “Ірпінські липки”. До зйомок долучалися й пересічні жителі міста: без перешкод давали згоду на зйомки свого зруйнованого майна. Знімальну команду підтримували військові, також долучалися і волонтерські організації, зокрема надавали приміщення для зйомок та необхідний спецодяг. Так, в синергії та цілковитому розумінні важливості знімати кіно про актуальне, народився перший для України скринлайф, який нагадує про важливість обʼєднуватися заради спільної мети і завжди лишатися онлайн.

20% від доходів продюсери фільму донатять у Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим”. Сьогодні кожен великий бізнес має донатити на потреби країни, вважають виробники фільму. Виручені кошти спрямують на засоби звʼязку для військових, аби вони могли лишатися онлайн стільки, скільки треба для Перемоги. Окрім цього Фонд разом з продюсерами створили банку “Лишайся онлайн і Повернись живим!” та відкрили збір на 2 млн гривень. Задонатити можна вже, не чекаючи прем’єри, або ж безпосередньо у кінотеатрі після перегляду стрічки. Пам’ятаймо, що зараз всі та все має працювати та об’єднуватися заради однієї великої мети.

Банка “Лишайся онлайн і Повернись живим!”: https://send.monobank.ua/jar/4iF8m1TXu5 

ДОВІДКА

Назва: Лишайся онлайн
Дата виходу в прокат: з 28 березня 2024 року
Дистрибʼютори в Україні: FILM.UA Distribution та Кіноманія
Жанр: трилер, екшн, драма
Виробництво: Мамас Фільм Продакшн, АМО Pictures, Обʼєднання Український Продюсерів (ОУП)
Режисерка: Єва Стрельнікова
Сценаристи: Єва Стрельнікова та Антон Скрипець
Продюсери: Анатолій Дудінський, Алла Липовецька, Марина Квасова, Антон Скрипець
Оператор-постановник: Костянтин Пономарьов
Композитор: Томаш Лукач
Звукорежисер: Данило Прядка
Режисер монтажу: Віктор Гринчук
Кастинг-директорка: Анна Сахарова
У ролях: Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Гордій Дзюбинський, Роман Лях, Олександр Ярема, Олеся Жураківська, Євген Ковирзанов, Ірина Тамім, Катерина Кістень, Антон Скрипець.

Синопсис: Ноутбук зниклого безвісти чоловіка випадково потрапляє до рук Каті. Замкнена у своїй квартирі, вона знаходить підказки в його переписках та файлах і займається порятунком незнайомця з окупованої Бучі.

Нагадаємо, 4 квітня 2024 року о 17:30 до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності в Кам’янець-Подільському кінотеатрі “Дружба” відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни» режисера Андрія Зайця про героїчну роботу військовослужбовців 143 об’єднаного навчально-тренувального центру “Поділля” під час російсько-української війни з 2014 по 2023 рік.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook