Новини
Хмельниччина туристична

Порцеляну з Канади передали музею на Хмельниччині

Побутову порцеляну XIX-XX століть передала у фонди історико-культурного заповідника “Самчики” на Хмельниччині громадянка Канади українського походження Олени Берикул-Криворучко.

Подарована експозиція розміщена в їдальні музею-садиби, розповіла Суспільному заступниця директора закладу Оксана Миропольська:

“В їдальні накритий обідній стіл на шість персон повністю всіма приборами. До цього столового гарнітура увійшли: комплект обідніх тарілок, комплект чайних пар, супниця, дві соусниці, велика оригінальна тарілка для других страв. Порцеляна англійська, XX століття, але виконана вона в одному стилі – Imari. Цей стиль пішов з Японії, став популярний в другій половині XIX століття і був дуже модний протягом ста років.

Спочатку Олена Берикул-Криворучко подарувала музею чайні комплекти. Це зібрання предметів з різних сервізів, але всі вони об’єднані одним мотивом – на посуді зображені квіти шипшини. Вперше працівники музею виставили подарунок у римській залі маєтку.

Як розповідають у музеї, Самчиківський маєток канадійка побачила у соцмережах і сама зателефонувала у мистецький заклад. Під час розмови, що тривала годину, поцікавилася, чи заохочені в музеї у подальшій співпраці.

Звичайно, ми були зацікавлені. І так закрутилось, – розповіла Оксана Миропольська.

Та додала, що наразі в музеї очікують наступного сюрпризу від канадійки.

Читайте також: На Хмельниччині через грибок руйнується один зі старовинних палаців

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook