Новини
Суспільство

Вісім модульних будинків за 11,8 мільйона планує придбати Хмельницька АЕС

Тендер, організований Хмельницькою атомною станцією, на купівлю будинків для тимчасового проживання відбудеться 29 березня.

Інформація про торги оприлюднена на сайті Е-тендер. Заявлена вартість становить 11,838 мільйона гривень. Замовником будівництва виступає філія «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Вже понад 36 років працює атомна на теренах Поділля, генерує струм, зміцнює енергонезалежність держави. Й усі ці десятиліття жили собі енергетики в Нетішині, можливо, й у довколишніх мальовничих селах.

Але час іде. Мабуть, не гумовий той Нетішин. Й так розрісся до майже сорока тисяч. Не вміщаються в нього всі робітники – треба нарешті докупляти атомній будиночки. Вісім штук. Виходячи з вартості тендеру, майже по 1,5 мільйона штучка.

Не знаємо розцінок на житло на півночі області. Ймовірно, півтора мільйона за будиночок  – гарна ціна.

Й не забуваймо, станція має добудовувати нові енергоблоки. Відповідно багатотисячний колектив атомної ще розширюватиметься. Тому вісім будиночків для працівників, напевно, вкрай потрібні для розв’язання «квартирного питання» або ж відпочинку.

Для допитливих – споруди не такі й великі. Скорше схожі на мисливські будиночки. Метраж – не шикувати, а приємно жити на двоспальному ліжку, маючи чайну станцію та штопор, як це все зазначено у Технічній специфікації до предмета закупівлі.

Трохи докладніше. Документ вказує, що загальна площа будинку має не перевищувати 35 метрів квадратних, житлова – 22. В умовах тендеру не тільки вказано розмір ліжка Aqua Rodos Avangard або еквівалент (160*200), а й кількість подушок, ковдр, комплектів постільної білизни.

А ще у спальні (якщо більше не зважати на меблі, а вони присутні) – стельовий світильник Nowodvorski або еквівалент, бра ANGLE BK Nordlux або еквівалент 2 штуки, телевізор LED Samsung, кондиціонер Toshiba Seiya, килимок приліжковий,  ролети (римська штора), підлогова вішалка з натурального дерева, подвійна.

Й у загальній кімнаті: згадані штопор і чайна станція, а ще ніж універсальний і консервний, два комплекти столових приборів, піднос. Ледь не забув: ще по одному телевізору та кондиціонеру.

І меблі-меблі. Як це зі смаком увіпхати у 22 квадрати корисної площі – задачка для дизайнера вищого ґатунку.

Й ванна продумана до дрібниць. У переліку: душовий бокс Lidz Tani, унітаз підлоговий компакт безобідковий Nando Rimless сидіння + гігієнічний душ прихованого монтажу, тумба з умивальником SANWERK Alessa 90 Білий Принц 2F, рушникосушарка електрична, електробойлер, скляна мильниця з настінним тримачем, тримач йоршика для унітазу/туалетного паперу, дзеркало с кронштейном Valera, звичайне дзеркало + дзеркало з 3-кратним збільшенням, фен Valera.

Продумано все зі смаком для роботи-відпочинку. Як для себе. Лише можемо позаздрити щасливцям, що там опинятимуться. Бо що таке для станції 12 мільйонів? Дрібка. Паралельно ХАЕС проводить тендери на купівлю салату з морської капусти – 178,4 тисячі, маргарину – 241 тисяча, бавовняне ганчір’я – 348 тисяч.

Читайте також: Тисячу світильників за 4 мільйони планує закупити Хмельницька АЕС

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook