Новини
ДТП

На Хмельниччині суд покарав водія автобуса, який втік з місця ДТП

Коли правоохоронці розшукали винуватця автопригоди та освідчили в медичному закладі, з’ясувалось, що він був у стані алкогольного сп’яніння.

Подія сталась на початку березня цього року у селі Михайлючка. 49-річний житель Шепетівщини, перебуваючи за кермом автобуса «Рута 20», порушив правила дорожнього руху. Водій наїхав на електроопору, внаслідок чого відбувся обрив лінії електропередач. Після вчинення дорожньо-транспортної пригоди порушник втік.

Свідки події викликали поліцію. Екіпаж патрульних оперативно відреагував на повідомлення та вже незабаром поліцейські розшукали зловмисника. В ході перевірки з’ясувалось, що водій був напідпитку. Сам порушник запевняв, що вжив спиртне вже після ДТП. Втім, цей факт не зменшує відповідальності та міри покарання за скоєне, повідомили у поліції Хмельниччини.

Правоохоронці задокументували усі дії порушника. Адміністративні матеріали були спрямовані на розгляд суду. Шепетівський міськрайонний суд визнав чоловіка винним за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження дорожніх споруд), ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), ч. 4 ст. 130 (Вживання алкоголю після ДТП до моменту проходження огляду) та призначив водію 34 тисячі гривень штрафу й позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook