Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині вночі лунали вибухи

Чергова масована комбінована повітряна атака росіян не оминула Хмельниччину. Про загрозу обстрілу двома типами ракет та БпЛА попереджали моніторингові канали та Повітряні сили ЗСУ. Про звуки вибухів на території області повідомляли у соцмережах.

Загалом ракетно-дронова атака на території України тривала 9 годин. Як і 22 березня, ворог спочатку намагався виснажити українську ППО ударними безпілотниками, а над ранок атакував крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс, зліт яких було підтверджено о 00.20. У повітрі було щонайменше 10 бортів. Крім того, виліт здійснили три носії Х-47М2 “Кинджал”. Також застосовувалися балістичні, керовані зенітні та керовані авіаційні ракети.

Офіційну інформацію щодо кількості випущених та збитих ракет і дронів очікуємо від військових.

Мешканців Хмельниччини під час повітряної тривоги, що тривала понад п’ять з половиною годин, попереджали про загрозу “шахедів”, аеробалістичної гіперзвукової ракети Х-47М2 «Кинджал» (після чого повідомляли про звуки вибухів на Шепетівщині) та щонайменше однієї крилатої ракети Х-101, що залетіла з Тернопільщини (після чого містяни та моніторингові канали повідомили про звук вибуху в обласному центрі та перепади напруги в електромережі).

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин подякував силам ППО після відбою.

У Хмельницькій ОВА інформацію про вибухи в області станом на 06.50 ранку сьогодні, 29 березня, не коментували.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook