Новини
Культура

У Хмельницькому обирали аромат міста

Якщо столиця пахне каштанами, Львів – кавою, а Одеса – морем, то чи можемо ми, хмельничани, однозначно сказати, який аромат мають рідні вулиці? Саме цим питанням перейнялася відома у місті популяризатора української парфумерії, засновниця парфумерного блогу Тетяна Голка і ініціювала безпрецедентні вибори аромату міста.

Які складові має в собі містити букет парфумів Хмельницького чи то пак Проскурова. Яким нотам надасть перевагу хмельничанка при виборі амбри?

Що ж, усі, хто народився у місті Хмельницький, хто переїхав сюди в дитинстві, юності чи зрілому віці, з великої любові чи необхідної потреби, у вас є унікальна можливість та дуже важлива місія – стати дотичними до історичного моменту вибору аромату міста! Настільки цікавого локального, присвяченого територіальній одиниці проєкту, ще не було. У нас із вами є шанс довести, що Хмельницький – це не тільки базар. Це місто, що розвивається культурно, – зазначає Тетяна Голка.

Спочатку Тетяна запропонувала хмельничанам опитування в інстаграм на тему, з якими ароматами у дописувачів асоціюється наше місто. Потім  спільно створений бріф було надіслано до української парфумерки Вікторії Сіміч, яка за два тижні створила перші два зразки. На те, аби створити інші два, знадобилося понад місяць часу:

Всі, хто хоч раз чув шелест дерев у парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана, бачив як річкою Південний Буг плавають качечки, відчував тепло сонячних променів, сидячи у парку Молодіжному, вдихав аромат лип на Проскурівській, просто зобов’язані долучитись до цієї події.

Тож напередодні у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулись справжні вибори майбутнього парфуму. З представлених чотирьох зразків учасниці поді мали обрати один – найгідніший. Крім того, пані Тетяна запропонувала обрати назву для майбутнього запаху – Проскурів чи Хмельницький. Охочі могли занести у бюлетень додаткові нотки, яких, на думку експерток, не вистачає у композиції.

Більшістю голосів було обрано ароматну композицію, в якій поєдналися капучіно, повітря після дощу, насичена хвоя і пряний запах цегли. І це лише кілька нот аромату, що може стати новим запахом нашого міста.

Тож вже за два місяці, після низки доповнень і вибору назви парфумів, аромат Хмельницького стане доступним для придбання та користування.

Дочекаймось, щоб відчути неповторний флер рідного містечка!

Читайте також: Виставою про російсько-українську війну завершився театральний тиждень у Хмельницькому

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook