Новини
Кримінал

На Хмельниччині за смерть на виробництві судитимуть виконроба

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини.

Трагедія сталась у червні 2022 року на одному із будівельних майданчиків у Хмельницькому. Того дня на висоті 7 поверху працівники облаштовували стіну майбутньої офісної будівлі. 

За даними слідства, виконроб отримав наряд-допуск для виконання робіт бригадою у складі п’яти робітників. Разом з тим, він не забезпечив встановлення захисних козирків та безпечних умов праці, внаслідок чого муляр упав з цієї висоти та загинув. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в області, – повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.  

Довідково: санкція ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook