Новини
Новини від читача

У Хмельницькому старшокласники однієї зі шкіл влаштували мітинг: що вимагали (ВІДЕО)

У соцмережах поширили відео з мітингу, який влаштували старшокласники хмельницької школи №12. Повідомляється, що діти протестували проти скасування набору у 10-11 (12) класи.

На відео Хмельницький LIVE школярі розмахують саморобними плакатами з написами “Ми вийдемо звідси тільки 2026 року” та “Ганьба рішенню позачергової 28 сесії Хмельницької міської ради від 24.05.2023 року №2” та скандують: “10 класам бути!”

У коментарі Суспільне Хмельницький батьки учнів розповіли, що 1 квітня їх повідомили про припинення набору в старшу школу, попри те, що після реорганізації вона мала стати ліцеєм.

Хмельничани *і не тільки вони) коментують:

Шкода що знищується освіта дітей, закривають школи. Їм краще возити дітей за км і не думаючи про їх безпеку

ця школа в місті , нащо кудись возити?

В чому проблема? Хотять закрити набір в 10 і 11 класи?

так закрили,є 10-11 далеко не у всіх школах

Сидять в тих кабінетах і недумаючи приймають рішення! Недумають про безпеку дітей, аби бюджет вкоротити і собі кишені набити!

В актiвiсти до Пана голови, нащо вам та школа…

Шкода, що діти мають самі займатись захистом своїх інтересів. Не бачу активності з боку адміністрації школи

Здійсніть повну автономізацію закладу, отримайте бюджетні асигнування на рахунок закладу, рада школи і піклувальна рада розподілить їх за призначенням і не будете звинувачувати владу. У такий спосіб підвищується рівень надання послуг, оптимізують ся кадри, вдосконалюються системи харчування, безпеки, якості освітніх послуг і освітні напрямки. У такому разі можна укладати соціальні угоди з бізнесом, ціле направлено готувати фахівців для відповідних підприємств. Далі приймайте участь у міжнародних грантових програмах за різними напрямками…. Це на швидкоруч майбутнє освіти. Держава не витрачатиме кошти на неефективну освіту. Потрібно усвідомити це негайно. Реформа освіти проходить системно не один рік. На жаль цікавість до реформи була відсутня. Все можна зберегти лише у випадку негайного, правильного управління закладом відповідно до норм законодавства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook