Новини
Офіційно

103 гектари лісу на Хмельниччині повернуть у власність держави

За позовом Шепетівської окружної прокуратури Господарський суд Хмельницької області скасував реєстрацію права комунальної власності на 103 га землі лісогосподарського призначення в межах Білогірської селищної ради.  

Суд погодився із доводами прокурорів та зобов’язав селищну раду повернути ділянку вартістю понад 1,5 млдр грн державі в особі Хмельницької обласної військової адміністрації.  

Підставою для звернення до суду стала неправомірна реєстрація у лютому минулого року права комунальної власності на вказані землі за органом місцевого самоврядування.  

Під час прийняття такого рішення не враховано законодавчу заборону вилучення земель цієї категорії з державної власності.  

Вказані землі є об’єктом підвищеного захисту із спеціальним режимом використання та спеціальною процедурою надання, а відтак повинні належати виключно державі, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Читайте також: На Хмельниччині врятували понад 60 гектарів землі у гідрологічному заказнику

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook