Новини
Бізнес

10 копійок визначили долю будівельного тендеру на Хмельниччині

Аукціон «Нове будівництво Центру безпеки громадян Солобковецької об’єднаної територіальної громади Хмельницької області по вул. Грушевського, 5д с. Солобківці Хмельницького району (раніше Ярмолинецького району) Хмельницької області (2-ге коригування)» днями визначив переможця.

Інформація про торги оприлюднена на сайті Прозорро. Заявлена вартість будівництва становила 20,5 мільйона гривень. Замовником будівництва виступає Солобковецька сільська рада. Торги відбулися 3 квітня. Наразі очікується публікація рішення щодо переможця.

Найкращу остаточну цінову пропозицію на аукціоні надало ТОВ «Укрбудінжинірінг» – 18 мільйонів 899 тисяч 999 гривень 90 копійок. Чому сума наведена настільки точно, а не округлена? Бо круглу цифру в 18,9 мільйона (тобто на 10 копійок більше) – запропонував інший учасник тендеру – ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Саме настільки київське товариство «фінансово обіграло» хмельницьке.

Напрошується банальний висновок: коли дехто наївний необачно вважає, що нині копійки нічого не варті, – він радикально помиляється. Як бачимо, 0,1 гривні вирішує питання на майже двадцять мільйонів.

До речі, цікаво, а можна було б запропонувати ціну ще з більшою точністю – 99 копійок? Виграти на 1 копійку приємніше ж, ніж на 10? Чи зараз копійка нічого не вартує, а десять – це сума?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook