Новини
Бізнес

У 250 разів зросла ціна на аукціоні за центр ім. Островського у Шепетівці

Лот з продажу «Будівлі міського центру культури та дозвілля ім. Островського за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 50, м. Шепетівка, Хмельницька обл.», який виставлявся за 100,2 тисячі гривень без ПДВ, продали за 25 мільйонів.

 Як йдеться на сайті Прозорро, замовник торгів був виконком Шепетівської міської ради. Продаж здійснювався відповідно до рішення сесії Шепетівської міськради від 6 жовтня 2023 року № 23.

Чому двоповерхову споруду площею 1826,8 метра квадратних в центрі міста виставляли за такою низькою ціною – наразі не важливо: реалізували ж за доволі пристойну суму.

Торги відбувалися за системою трираундового англійського аукціону: ще до його початку учасники подають свої закриті цінові пропозиції. Потенційні покупці не знали, чи є ще конкуренти та не бачать ставки один одного. Електронна торгова система ранжує ставки учасників від найменшої до найбільшої і той, хто зробив найвищу (закриту) цінову пропозицію має право останнього ходу в кожному з раундів.

Згідно з Протоколом про результати електронного аукціону, який можна завантажити на сайті Прозорро, брали участь у торгах вісім учасників. Цінові пропозиції коливалися від 400 тисяч до 25 мільйонів без ПДВ. Переможцем стала ФОП Бондарчук Анжела В’ячеславівна, яка має сплати на рахунок виконкому Шепетівської міськради 30 мільйонів з урахуванням ПДВ.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook